info: 077 - 354 82 21 info@podovenlo.nl
Select Page

Klachten

Wat uw klachten ook mogen zijn, bij Podotherapie Sonderkamp & Wijnands doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat u snel weer gezond kunt bewegen.
Veelvuldig voorkomende klachten zijn onder andere:

hamerteen / klauwteen

Geeft vaak problemen door de druk van de schoen waardoor likdoorns ontstaan. Voor deze tenen kan een silicone stukje (orthese) worden gemaakt om de stand te corrigeren en de druk van de schoen te verminderen.
Hielspoor / hielpijn / hielklachten


Door het doorzakken van de voet kan er teveel rek komen op de peesplaat onder de voet. Door de trekkracht die hierdoor ontstaat kan de pees of de aanhechting van de pees aan het bot gaan ontsteken en er kan zelfs een kalkafzetting ontstaan aan het hielbeen. Door de stand van de voet te verbeteren met zolen wordt de rek van de pees afgehaald en kan deze genezen. Meer informatie over veelvoorkomende hielklachten leest u hier.

holvoeten


Deze voeten hebben vaak een hoge wreef en klauwstand van de tenen. Tevens zien we vaak een tekort aan demping bij deze voeten met een hoge druk onder de hiel en de voorvoet met alle klachten van dien. Vaak kan de stand van deze voeten niet echt worden veranderd, maar kan d.m.v. zolen wel een betere drukverdeling onder de voet verkregen worden.

Platvoeten / doorgezakte voeten


Doorgezakte platte voeten kunnen veel problemen geven door het niet goed afwikkelen van de voeten. Ook kunnen vanwege de verkeerde stand van de voeten knie-en/of rugklachten ontstaan. Vaak zijn er klachten in de voorvoet door teveel druk aan de onderkant op de middenvoetsbeentjes door het doorzakken van de voet. Door de voetstand te corrigeren met zolen, kunnen deze klachten verdwijnen.

Ingegroeide nagel


Wanneer de nagel ontstoken is, moet er eerst gezorgd worden dat deze ontsteking verdwijnt. Daarna kan er een beugel gemaakt worden om de bolling van de nagelplaat te verminderen en hierdoor ingroeien te voorkomen.

knieklachten


Door een foutieve stand van de voeten kunnen allerlei andere klachten ontstaan. Door zolen te maken om deze voetstand te verbeteren kan de belasting op de knieën ook verbeterd worden.

rugklachten


Door een beenlengteverschil of scheefstand van het bekken kunnen allerlei soorten rugklachten ontstaan. Door zolen te maken om het beenlengteverschil te compenseren of de voetstand te verbeteren, kunnen deze klachten verminderen.

Reumatische klachten


Reumatische klachten kunnen leiden tot forse standsafwijkingen in de voeten. Het levert vaak problemen op in een confectieschoen. Wanneer er nog geen aangepaste schoen nodig is, kan een zool of silicone stukje (orthese), de druk beter verdelen en de klachten verminderen.