info: 077 - 354 82 21 info@podovenlo.nl
Select Page

                         

BEHANDELING

Voeten zijn heel belangrijk:
we lopen er ons hele leven op!
Het zijn onze bewegingsapparaten. Het is belangrijk dat we soepel lopen zodat ook de rest van ons lichaam hierdoor een correcte houding heeft. Klachten aan knieën, heupen en/of rug kunnen voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten.

Podotherapie Sonderkamp & Wijnands heeft al 30 jaar zorg voor u en voor uw voeten. Het is onze passie om u te helpen zo gezond mogelijk te kunnen bewegen.

Bij ons geen lange wachttijden!
Bovendien wordt u zoveel mogelijk steeds door dezelfde therapeut geholpen.

Wij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van klachten die voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon. Bij voetklachten maar ook bij andere klachten doen wij altijd onderzoek. Ook kan er preventief onderzoek gedaan worden als u bijvoorbeeld werk heeft waarbij u veel moet staan of lopen. En ook als u sport kunnen preventief onderzoek en therapie veel blessureleed voorkomen.

Kom langs bij Podotherapie Sonderkamp & Wijnands.
Met tal van vestigingen in Noord-Limburg is er altijd wel eentje bij u in de buurt!
Voor behandeling heeft u geen verwijzing nodig van arts of specialist, u kunt rechtstreeks contact met ons opnemen:
077 354 82 21.

Graag adviseren wij u over tal van onderwerpen.
Een goed schoenadvies.
Een goede nazorg bij wondbehandeling.
Het hoe en waarom van een diabetische risicoclassificering.
Wanneer moet mijn kinderen schoenen aan?

Heeft u deze of andere vragen blijf er dan niet mee rondlopen.
We helpen graag!

PodoVenlo

sportpodotherapie

Veel problemen met name rond de enkel of de knie onstaan tijdens sport of kort erna. Als we niet genoeg bewegen dan gaat de gezondheid achteruit.
Toch willen we pijnvrij sporten. Podotherapie Sonderkamp & Wijnands helpt u hier graag bij.

Of u nu een beginnend sporter bent of (semi)proffesioneel op hoog niveau sport, bij Podotherapie Sonderkamp & Wijnands zijn álle sporters aan het juiste adres. Onze speciaal opgeleide sportpodotherapeuten Pieter Litjens en Johan Vullings staan voor u klaar. Maak snel een afspraak.

PodoVenlo

Kinderpodotherapie

Uw kind klaagt over de benen of de voeten.
U ontdekt dat de schoenen van uw kind abnormaal slijten.
U vindt dat uw kind vaker struikelt dan andere kinderen.
U maakt zich op een andere manier zorgen over de voeten of het lopen van uw kind.
Dan is het raadzaam om de kinderpodotherapeut in te schakelen!
De kinderpodotherapeut is gespecialiseerd in het opsporen en oplossen van problemen met kindervoeten. De ontwikkeling van een kindervoet is een ingewikkeld proces dat af en toe een beetje extra hulp kan gebruiken.
Kinderpodotherapie is er speciaal op gericht om voetgerelateerde problemen bij kinderen te herkennen en te behandelen. Omdat kindervoeten en -benen nog in de groei zijn kunnen er andere klachten ontstaan dam bij volwassenen, en daarom is een ander behandeltraject nodig.

Bij Podotherapie Sonderkamp & Wijnands zijn ook kinderen aan het juiste adres. Onze speciaal opgeleide kinderpodotherapeuten Hilde Mader en Cecile van Hoof staan voor ze klaar. Maak snel een afspraak.

PodoVenlo

Diabetespodotherapie

De diabetespodotherapeut wordt gezien als dé specialist op het gebied van de diabetische voet en vervult vaak een centrale rol in het netwerk met andere zorgverleners. Het voorkomen en adequaat behandelen van voetcomplicaties bij diabetes heeft een grote invloed op de kwaliteit van leven van de patiënt en zijn omgeving.

De diabetespodotherapeut is een gespecialiseerde professional die zich richt op specifieke zorgvragen omtrent de diabetische voet. Met name de complexe voetzorg en wondbehandeling vallen onder de expertise van de diabetespodotherapeut.

Het tijdig diagnosticeren en het opstellen van een juist behandelplan bij een complex diabetisch voetprobleem behoeft expertise. De diabetespodotherapeut is opgeleid om deze complexe voetzorg te leveren, zowel in de eerste- als de tweedelijnszorg. Samen met huisarts, internist, (vaat)chirurg, orthopedisch schoenmaker, revalidatiearts of gipsverbandmeester. Binnen dit multisiciplinair netwerk heeft de diabetespodotherapeut een centrale en coördinerende rol op basis van kennis en kunde.

Bij Podotherapie Sonderkamp & Wijnands is ook de diabetespatiënt met specifieke voetklachten aan het juiste adres. Onze gespecialiseerde diabetespodotherapeuten Judith Sonderkamp en Ilse Hurkmans staan voor u klaar met professionele zorg voor u en voor uw voeten.

PodoVenlo

bedrijfspodotherapie

Bedrijfspodotherapie is het oplossen of voorkomen van voet- of voetgerelateerde klachten bij uw medewerkers. Door goed te kijken naar (mogelijke) klachten aan voet, enkel, knie, heup en rug van uw medewerkers is het mogelijk al in een vroeg stadium oorzaken voor klachten te herkennen.

Ook bedrijven zijn bij Podotherapie Sonderkamp & Wijnands aan het juiste adres. Onze speciaal opgeleide bedrijfspodotherapeut Ingrid Wijnands staat voor u klaar. Maak snel een afspraak.

PodoVenlo

partners

Graag wijzen wij u op onze partners met wie wij nauw samenwerken.